Chtěl ušetřit, ale místo iPhonu X dostal kopii s Androidem

Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Pravidlo, které je pro řadu lidí životním krédem, a to možná i proto, že prostě platí. Své o tom ví i muž ze státu Arizona v USA. Ten ve snaze ušetřit 120 dolarů nakonec přišel o celou částku ve výši skoro 900 dolarů.

Zaplatit za prémiový iPhone 999 USD (21 800 Kč) se Američanovi zdálo mnoho a proto zavítal na bazarový server OfferUp kde jej zaujala nabídka “levného” iPhonu X za 880 USD (19 200 CZK). Vzhledem k tomu, že telefon byl originálně zabalen včetně fólie, pravého sériového čísla a IMEI, které si ověřil, nepojal žádné podezření na podvod. Telefon si tedy objednal a zaplatil za něj oněch 880 USD.

Když jej doma rozbaloval zdálo se být všechno v pořádku. Až do chvíle, kdy zařízení uživatele požádalo o softwarovou aktualizaci OS Android. V ten okamžik bylo jasné, že se jedná o padělek. Poté muž sundal růžové brýle a začal si na iPhonu všímat i dalších konstrukčních nesrovnalostí.

V ten okamžik však bylo už dávno pozdě. Prodejce si bazarový účet deaktivoval. Domoct se svých peněz zpět tak bude prakticky nemožné. Muži tak zůstala pouze cenná zkušenost a padělek iPhonu X s Androidem.

Toto byl zářný příklad toho, jak kvůli pomyslné úspoře 2 600 CZK přijít o více než 19 200 CZK. Přitom při nákupu (obecně) stačí dodržovat jednoduchá pravidla a selský rozum.

Zdroj: Engadget

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.